julia wennerlund !

Kategori: thoughts.

NUTRI COLOR CREAM 931

 

Detta var hårbomben jag köpte i förra veckan! Färgen 931 är "light beige" och jag har hunnit använda den två gånger nu sen jag köpte den. Tycker att den tonade ner mina gula toner i håret mycket, det som tidigare såg onaturligt ut ser mycket bättre ut nu men önskar att den var liiiite mörkare... Vill att färgen ska smälta ihop bättre med min utväxt, så kommer få köpa en mörkare färg till det. Och ja Sanna, här har du ditt "vad var det du sa"!

KARAKTÄRSASTRO

 

"Vattumannen kan inte låta bli att se större betydelser i sina val och engagerar sig allra lättast då hen i sitt yrke också får uttrycka någon personlig övertygelse. Extremt nytänkande och vågad tar Vattumannen för sig genom sin charm och udda intellekt. När Vattumannen hittat rätt plats tar de sig an sina uppgifter som en besatt, men det här kan ligga långt fram i framtiden! Vattumannen experimenterar sig fram genom livet och ofta kan man se en Vattumans livsbana som en serie test där hen provat allt från olika tankar till olika roller. För Vattumannen är varje misstag en vinst, ett ytterligare steg åt rätt håll.

Främsta tillgång: Ser allting utifrån ett större sammanhang.
Försök undvika: Yrken där progressivitet inte uppskattas eller behövs.

Jag har alltid varit väldigt intresserad av astrologi, hur människor påverkas av yttre faktorer som t.ex. stjärnor. Alltid tyckt om att läst horoskop (trott på dem mer eller mindre) och nyss snubblade jag över den här på veckorevyns hemsida, ett karaktärsastro! Kan känna att vissa meningar från det här astrot faktiskt stämmer väldigt bra in på mig. Pontus tjatar t.ex. hela tiden på mig att jag alltid ligger så många steg framför den aktuella statusen. Jag kan istället för att börja måla klart en vägg börja "skissmäta" hur det skulle se ut med olika typer av möbler vid väggen osv. Huruvida den egenskapen är bra eller inte är vi inte ense om. Jag känner även igen mig i att behöva den personliga övertygelsen för att engagera mig mer. Kommer aldrig att ha en karriär inom ett yrke där jag saknar den faktorn. Sist men inte minst är det som astrot säger vara min främsta tillgång sant. Min främsta tillgång som person är att jag ser varje situation i livet från ett bredare perspektiv.

Tror ni på astron/horoskop?

FÖRÄNDRING

Jag har aldrig varit en person som gillar förändringar. Jag ser gärna att mitt rum är inrett på ett behagligt sett som jag vet att jag kommer trivas i en längre tid, jag köper helst inte kläder som sticker ut allt för mycket från det jag brukar använda och jag har inte bytt frisyr sedan jag gick i femman. Jag tar helst inte beslut som skapar enorma förändringar i mitt liv, utan härdar ibland ut bara för att slippa. 

Detta år har jag varit med om mer förändringar än någonsin tidigare. Tyvärr är det så det kommer att se ut ett tag till och det gör mig otroligt vilsen. Att ryckas upp ur en vardag som har varit min så länge jag kan minnas till att börja om på 0. En vardag med nya rutiner, nya beteenden och nya busstabeller att ta hänsyn till. Och visst det är en del av livet, att starta nya kapitell. Jag njuter faktiskt ibland över att tänka på hur min vardag kommer att se ut om några år när allting har lagt sig. Att tankar som jag aldrig tidigare har behövt tänka blir till verklighet, och hur annorlunda allt kommer se ut från vad jag trott. Att kunna se tillbaka på den här tiden som något enkelt. Att kunna tänka för sig själv "Hur kunde det bli en sådan stor grej?" när man vet att värre saker har hänt. Men det är just att vara mitt i. Att vara mitt i denna röra av förändringar. Det finns ingenting som tär så mycket på mig som det. Som just nu påverkar mig så mycket psykiskt. Det finns ingenting som jag önskar var över så fort som det. 

Det tänker jag mycket på just nu. 

 

Pontus.

 

Bild på Pontus och mig från gårdagen! Igår firade vi alltså vårt första år tillsammans. Med tankte på hur nära vi är varandra känns ett år så oerhört kort, att det är omöjligt att bygga upp en sådan relation på så kort tid. Samtidigt kan jag känna att vi ständigt upplever nya saker tillsammans vilket bevisar motsatsen. Pontus har gjort oerhört mycket för mig. Jag har helt ärligt haft väldigt mycket med mig själv det senaste året. Haft perioder där jag har varit otroligt stressad, perioder där jag varit utmattad och perioder där ett gammalt förhållande fortfarande satt käppar i hjulet för mig. Det har varit det jobbigaste året i hela mitt liv och det år där jag allra minst har kunnat ge bort en del av mig till en annan människa. Trots mina personliga motgångar har han stått kvar vid min sida. Han är den som håller om mig om nätterna, hjälper mig att steg för steg ta mig tillbaka och den som bär mig på axlarna hem från krogen när mina fötter värker av klackarna. Pontus står mig allra närmast. Aldrig har någonsin har något satt mig i fokus eller prioriterat mig som han gör. Jag är Pontus första val i alla lägen och han visar det för mig varje dag. 
   Som par är vi oerhört olika på många plan. Jag är pedantisk, optimistisk och för närvarandet ganska känslokall och Pontus rena motsattsen. Han är kärleksful, pessimist i de flesta lägen och ganska rörig. Men vi kompleterar varandra. Vi delar samma åsikter och har samma framtidsvision. Vi skrattar åt samma saker, och gråter i kapp på biosalongen. Han har fått mig att våga igen, att lita till 100% på en annan människa. För det kommer jag alltid vara hon tacksam. De nästkommande åren är det min tur att skämma bort honom så som han förtjänar. Älskar honom mer än någonting annat. 

MOTIVATION

 

I skolan läser vi väldigt mycket just om hur man som ledare motivierar grupper på företag att prestera sitt allra bästa. Vilka faktorer som krävs. Att motivationen skiljer sig från individ till individ. Att vissa människor strävar efter långsiktiga mål och den inre motivationen och andra efter kortsiktiga mål som påverkas av din yttre motivation.
    Idag var det ingen rolig dag att sätta sig med matteboken kan jag säga. På fredag väntar kursens första prov om derivata och andra termer som jag aldrig någonsin har hört någonting om förut. Ute regnar det och om jag fick välja, hade jag bäddat ned mig i sängen och aldrig gått upp. Men jag kan inte. Jag kan inte bara gräva huvudet i sanden och låtsas som att det inte finns. Jag behöver ett bra betyg i kursen. Ett betyg som inte sänker mitt snitt och ett betyg som är en del av mitt mål. Jag vill kunna braka och välja mellan olika program på universitet utan att någon sin behöva fundera över om mina betyg räcker till eller inte. Och även om jag idag vet att jag troligvis inte behöver denna kurs som får mig att vilja gå i ide och huvud att snurra av konstanter och variablar så behöver jag göra denna resa. Jag vill kunna ta mig an någonting som jag själv inte trodde att jag skulle orka genomföra, och sen genomföra det. Det är min motivation.

Nu ska jag belöna mig själv med det ni ser på bilden för att jag är så jäkla bra.

 

En lista om 2014

Beskriv året med tre ord.
Händelserikt, ögonöppnande och otippat 

Bästa köpet? 
Oj, måste nog vara någon av mina höstjackor eller mina Urban Projects. 

Vilka sånger kommer påminna dig om 2014?
Summer - Calvin Harris 
Love looks - Style of Eye
Lovers on the sun - David Guetta 
Waiting on the world to change - John Mayer

Vem har du umgåtts med mest?
Sett över hela året; tjejkompisarna och Putte men nu de senaste månaderna Pontus.

Har du haft ett förhållande under 2014?
Två stycken, ett gammalt och ett nuvarande. 

Vart reste du under 2014?
Reste till Spanien i sommras och var där i två veckor!

Höll du något av dina nyårslöften? 
Hade inget speciellt nyårslöfte faktiskt, utan mer mindre saker jag ville ha klarat av/gjort. Men ett av dem var väl att börja ta det lugnt och sluta stressa vilket jag tycker att jag iallafall har förbättrat!

Vilka ser du som de största händelserna under året?
Hela sommaren om man får säga så? Ne men hade en grym sommar och annars skulle jag nog säga att det är att jag har träffat Pontus. 

Något speciellt datum du alltid kommer att minnas? 
Ett par datum i augusti, ett i februari och den 7/10.

Vilken månad var din bästa månad? 
Alltså det där är så svårt. Min sommar var oslagbart bra, men tror att min bästa och värsta månad ändå var augusti.

Har du blivit bättre på något?
På att göra armhävningar hehe

Vilka var de bästa människorna som du träffade? 
Mitt tjejgäng, de är klippor! Och Pontus!

Vad var extra dåligt med året?
Möjligtvis att behöva genomgå ett breakup men utöver det, inget faktiskt!

Vad var extra bra?
Som sagt gurlteam, de har förgyllt detta år hihi

Lärde du känna några nya människor?
Känns som jag svarar samma sak överallt men ja det har jag gjort!

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut?
Började köra bil (wiho), åkte utomlands med en respektive och tjänade himla massa para 

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Såå mycket!

Vad var din största framgång på jobbet 2014?
Haha faktumet att jag kanske skaffade ett jobb måste väl vara den största framgången!

Största framgång på det privata planet?
Vågade satsa för att vinna och jag vann. Vann något så himla fint

Vem saknade du?
Min lillebror skulle jag tro, vi umgås inte lika mycket längre pga tid och sånt

Har du varit sjuk eller skadat dig? 
Nu under hösten skulle jag gissa på att jag har haft alla möjliga tänkbara förkyldningar haha men skadat mig har jag inte gjort mer än att kanske förvärra de skador jag redan har..

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? 
Försöka att tänka lite mindre på konsekvenserna och börja uppskatta mer.

Tror du 2015 kommer bli lika bra?
Ja det tror jag faktiskt! Känns skönt!

Vad kommer du sakna från 2014?
Mycket skulle jag tippa på men har så mycket mer att se framemot

Hur var din julafton? 
Precis som en julafton ska vara, spenderad med släkt och mys

Vad önskar du att du gjort mer?
Tagit vara på dagarna (speciellt sommardagarna) och umgåts mer med människorna jag älskar kanske. Och att jag var mer rakt på sak

Vad spenderade du mest pengar på?
Mat haha..

Blev du kär? 
Ja det har jag blivit!

Vad har varit din mest utseéndemässiga förändring? 
Hade mörktbrunt hår i början på året och nu är jag i princip blond så det är nog det!

Och så slutligen; dina planer inför 2015?
Att ha så jäkla kul! Haha. I börjat på året ska jag spela SM, åka till sälen och fylla 18 samt till sommarn blir det nog en resa till Spanien som vanligt och en resa med tjejerna! Det är mina planer. Och att ta körkort! Det ska jag verkligen göra. 

Vad vill du säga till dig själv inför 2015?
Det löser sig. 

 

Lite deeptalk.

"Hej du är så himla bra på att skriva och skriver så kloka saker ang kärlek. Skulle du kunna svara på min kommentar i ett inlägg. När vet man att det är dags att faktiskt göra slut? Är det när tilliten har försvunnit? är sannorlikheten stor att tilliten kommer tillbaka? är det när man är osäker på att man faktiskt är den enda, enda i hans tankar? När vet man... du är så himla stark kram." 

Först och främst tack, blir jätte smickrad. Går väl även att tillägga att jag inte är någon expert på någonting, utan endast kan relatera från egna erfarenheter osv men som jag svarade på komentaren tidigare så kan jag självklart göra ett försök även fast jag inte riktigt vet hela historien. När vet man? Ärligt så tror jag att du vet detta bättre än vad jag gör. Jag visste allt för länge vad som skulle komma att hända men blundade för min situation. Men jag visste, jag visste hela tiden att det var det som min magkänsla sa och samma sak som jag ständigt förnekade. Du vet, att även om du så är den tålmodigaste personen på denna jord så kommer du veta när gränsen är nådd och glaset har runnit över. När du inte kan ta mer. Kanske är det i ditt fall att någon annan kommit lite för nära in på eller bara känslan av att du inte litar på honom längre som räcker. 

Ta upp det med honom, steg ett. Han kanske inte har någon aning om det du känner samt inte alls stämmer in på ditt påstående? Om inte, eller rättare sagt om du redan gjort detta och inget förändras så får du väl själv överväga situationen, vad som är lämpligast för dig. Sedan beror det väl också på hur högt du prioriterar tillit, hur värdefullt du anser att det är i en relation. Jag själv hade aldrig stannat hos någon jag inte litade på till 100% och jag tror att det är viktigt att inte glömma bort sitt egna värde. Varför skulle du som har allt vilja vara med någon som inte endast ser dig, tänker på dig eller vill vara med bara dig? Glöm inte det, för det finns ingen relation som man kan värdesätta så högt som framför sitt egna värde. Då förtjänar han inte din tillit. Hoppas det här har hjälpt dig någorlunda, du vet bäst själv. Kram

.

Under de senaste dagarna har genomgått min största förändring på 3,5år. Jag har tagit steget, lämnat någonting som inte längre gjorde mig så lycklig som jag önskat. Lämnat min klippa för att försöka stå på egna ben samtidigt som jag tar med mig fina och för mig väldigt värdefulla minnen, upplevelser och en förhoppningsvis ny typ av relation med någon som står mig nära. Vet inte riktigt när jag kommer tillbaka hit men det är hur min vardag ser ut just nu. Kram.

Klotter

"Visst är det skönt att få vara självständig" sa jag med glimten i ögat och räckte fram glass muggen till mannen. "Det gör så många människor exalterade när de inser att de ska få göra någonting själv. Det får dem att känna sig oberoende från resten av samhället och att de kan göra vad de vill". 
"Nej det är fint att vara beroende av andra. Fint att ensam inte alltid är bäst, fint ta emot tjänster som jag som oberoende inte hade klarat av själv och ge tjänster och hjälpa de människor som behöver min hjälp. 

Och så här några timmar senare, så är man också några timmar klokare. För oj vad rätt han har. Oj vad jag för första gången i mitt liv kan stolt kan säga att jag är så himla beroende av andra människor i min omgivning. Sällskapssjuk, beroende av uppmuntran och feedback samt krävande. Det enda jag under hela min uppväxt har fått höra från föräldrar, släktingar, lärare, arbetsgivare är "du skall vara självständig", "hur ska det annars gå när du flyttar hem ifrån?" osv osv. Till viss grad finns det också punkter som jag absolut håller med om, men vi glömmer bort hur viktigt det är att ha någon. Att vara behövande av andra människor, att få vara beroende och förlita sig på någon. Det är viktigt att vi människor inte snöar in oss för mycket i oss själva. Ensam är inte alltid bäst.