julia wennerlund !

smink uppdatering

Necessär, Victoria Secret // Fixeringsspray, Make up for ever // Concealer, L'Oréal Paris // Ögonfransböjare, Kicks 

 

Min senaste uppdatering i sminkväg. Necessären (som jag för övrigt gjorde ett klipp på rean) och fixeringssprayen passade jag på att köpa när vi var i Stockholm förra veckan och concealern samt ögonfransböjaren har varit needs nu i veckan. Har uppdaterat i princip hela min smink nu och det känns så skönt! Är inte världens roligaste grej att lägga pengar på men attans glad man är när det väl får komma till användning! 

steg ett: inställning

Jag nämnde tidigare i ett inlägg att jag känner att jag inte är där jag vill vara, rent psykiskt för att kunna nå mina mål. Det gångna året kämpade jag mycket med mitt välmående och lärde känna sidor av mig själv som inte tidigare sett. Och även fast det har varit ansträngande och verkligen tagit på krafter som jag inte haft, så har jag lärt mig så mycket. Mycket om mig själv, om hur jag hanterar tuffa perioder och svåra situationer, men också hur mycket mer jag är kapabel till. För jag är faktiskt det, kapabel till jävligt mycket. Det kommer att visa sig detta år. 

Det börjar nu, för mig och kanske någon annan som läser detta. Jag ska göra allt för att öka mitt välmående detta år, och framgång grundar sig i inställning. För en negativ inställning kommer inte att ta mig någonstans, inte ett enda steg i rätt riktning. Det leder bara till en negativspiral som tar mig längre ned och bort från mina mål. Jag är av naturen en väldigt optimistisk person och detta är en sida hos mig som jag måste börja stärka. Om jag börjar att kontrollera mina tankar, omvandlar de negativa till något positivt och alltid försöker se the big picture, så kommer det att förändra mycket för mig. Det kommer göra min vardag positivare och jag slipper försöka fånga all energi som jag avger när jag tänker negativt. Samtidigt har jag så mycket att vara tacksam över vilket också är enkelt att glömma bort när hjärnspökena tar över. För dem har vi alla, som påverkar oss på olika plan. 

Jag ansvarar för min egen framgång och nu står fokus på mig, detta är mitt första steg. 

 

onsdag

 

Hallå! Trevligt att ni var ett par många som kikade in här igår, blir super glad! Har precis kommit hem från skolan och har gosat ned mig i sängen i lite bekvämare kläder. Är jätte frusen eftersom att det är så kallt ute men det försvinner säkert snart. Ska iallafall börja förbereda mig inför ett seminarium jag har imorgon och senare åker jag hem till Pontus och sover där. Kram!

 

mitt 2015

Beskriv året med tre ord.
Omställningar, känslomässigt och utvecklande

Vilka händelser förknippar du med årets största händelser?

Blev myndig och tog körkort, flyttade, åkte till Spanien med Pontus. Mina föräldrar separerade även.

Har du gjort något som du aldrig gjort förut? 

Åkte utomlands med mitt tjejgäng, gick på krogen och började köpa en hel drös med inredning.

 

Genomdrev du någon stor förändring?

Jag skulle säga att jag genomgick många förändringar på grund av andra människors beslut men själv har jag uttryckt det jag tycker och tänker på ett annat sätt en tidigare. Har lixom hittat en stadig grund på vad jag anser vara rätt och fel vilket gör det enkelt att stå upp för mina åsikter. 

Vem eller vilka spenderade du mest tid tillsammans med?

Mest tid spenderade jag med Pontus, familj och tjejgäng. 

Vad var din främsta framgång?

Min främsta framgång var att jag lyckades hålla fokus på skolan och prestera samt ha ett jobb vid sidan av trots att det har hänt mycket i mitt privatliv.

Vad önskar du att du hade gjort mer?

Jag önskar att jag hade visat mer uppskattning i mina relationer. Tränat mer, jag mår bra av det. 

Vilken är din största insikt under året?

Att anledningen till varför jag inte är där jag vill vara idag är på grund av mig själv. Jag måste förändra mina rutiner och förbättra mitt tankesätt för att kunna nå mina mål.

Uppfyllde du något nyårslöfte?

Ja ett nyårslöfte jag hade var att stå på mig mer och börja säga nej.

Vad tar du med dig till nästa år?

Till detta år tar jag med mig min självinsikt. 

i can i will

 

 

Min dag har började i skolan med lite uf-snack och sedan hade jag också en retoriklektion innan jag och Lollo tog en snabbis på stan bara för att fixa lite ärenden. Nu är jag iallafall hemma och har krupit ned i sängen, tänt ljus och dricker världens godaste te! Runt jul köpte jag en bok av UF företaget I can I will som drivs av tre tjejer som går på min skola, som handlar om självkänsla och att våga. Himla fint initiativ som jag, hittills av det jag läst, tycker är bra. Tips! 

Annars är min plan att ha en lugn och tidig kväll. Lyssnar lite på poddar nu och senare ska jag försöka locka hit Pontus så att vi kan kolla på Sons tillsammans hehe. Hoppas ni har en fin kväll, kram!

önskelista

1. Frisörbesök // 2. Andy Warholtavla från Moderna Museet // 3. "Miss Miranda - Crystal" från Lily And Rose // 4. Bodylotion och duschkräm från The Rituals // 5. Tallrikar från Bruka // 6. Tekopp från Bruka // 7. Shampoo & Balsam från Kevin Murphy "Angel" // 8. Presentkort

Ett litet collage på vad jag önskar mig i födelsedagspresent av mina föräldrar. Lite saker att ha när man flyttar hem ifrån och andra saker som bra schampoo & balsam som man t.ex. inte riktigt är sugen på att lägga pengar på själv!

 

korg från granit

 

I och med att min boyta har fördubblats på senaste tiden innebär det också att jag har dubbel yta att inreda och att köpa fina saker. En korg är helt plötsligt ett ganska okej och nice köp hehe. Köpte denna i Stockholm på Granit efter att ha suktat efter den ett bra tag på deras hemsida. Smidigt tänkte jag att köpa den i affär och slippa krångla med beställningar hit och dit, men i och med att det var bland den första affären vi gick in i när vi var där så fick jag en rejäl, otymplig påse att bära runt på hela dagen haha. Ångrar det inte en sekund dock, tycker att det är den ultimata korgen och den är så fin. 

uppladdning

 

Ungefär här kommer jag att befinna mig dagen ut. Har varit sängliggandes hela helgen men är tyvärr inte tillräckligt kry för att göra någonting annat än att dricka te och kolla netflix. En ganska okej dag ändå, börjar skolan imorgon så att vila upp sig kanske inte är en sådan dum idé ändå. Men sista terminen på gymnasiet? Dessa tre år har gått så fort, börjar nästan undra vad man egentligen har gjort under den tiden. Tre år är ju på papper ett himla långt tag men minnesväg så har man ju bara ett par få minnen att referera till? Känns inte som alls som om de tidslinjerna går parallellt.. Aja nog om det, läs Alex & Sigges bok "Tid", den är grym.

Är himla taggad på den termin som kommer nu. Visserligen väntar slit för att nå betygsmål och sådant men även roliga men halvskrämmande saker som indikerar på att man typ håller på att bli vuxen? Söka till universitet, göra högskoleprovet, ta studenten(!?) och förhoppningsvis under denna termin på något sätt lägga upp en plan på vad man gör efter allt detta? Kaos som förhoppningsvis löser sig. 

abstinens

 

Hur underbart ser inte detta ut att vara? Vet inte om det är brist på d-vitamin nu under vintern men håller på att bli galen på min tillvaro här i kalla Sverige. Såhär vill jag ju att min vardag ska se ut, men finns ju ganska många omständigheter som gör det dumt för mig att välja denna vardag nu. Men snart så..

 

stockholm

 

I onsdags åkte jag och tjejerna till Stockholm för att umgås och shoppa lite. En ganska bra vald dag då det inte alls var mycket folk på stan (troligen för att alla spenderade sin ledighet hemma) så det gjorde det lite enklare för oss haha. Vi kom upp runt 10 och eftersom att det var röd dag så öppnade inte de flesta affärerna fören klockan var 12 vilket gav oss ganska god tid till att äta. Vi åt på Vapiano då det är ett säkert kort när alla är vrålhungriga och jag tog prosciuttosallad som var magisk. Så himla fräsch och god var den också, tips till er som vill prova något nytt! 

Det blev iallafall en väldigt lyckad tur med trevligt sällskap, jag menar att shoppa med 8 tjejer är inte världens enklaste när alla har sina egna viljor och kämpar för dem haha.. Hittade också mycket fint som fick hänga med mig hem, bland annat två stycken väskor, lite inredningsprylar, en necessär och ett fixeringsspray för smink. En bättre dag men mina tjejer!