julia wennerlund !

tre från min födelsedag

 

Tre bilder som beskriver min nittonårsdag ganska så bra. Började med att min mattegrupp åt frukost tillsammans på Java istället för att ha lektion, vilket kändes så himla bra. Gick kortdag i skolan och sedan åkte jag hem för att börja fixa ihop maten som vi handlat dagen innan. Jag bjöd på plock som bestod av lite allt möjligt och till efterrätt blev det marängswish, min favorit. Fick super fina presenter från mina tjejer och lite senare på kvällen tog vi bussen upp på stan för att gå ut. En himla lyckad födelsedag!

sushi..

 

Igår provade jag sushi för andra gången tillsammans med Lollo och Jossan. Inte för att det direkt blev mycket sushi men det kommer successivt! Hade en annars ganska mysig skoldag både idag och igår. Det är ju Hindersmässan nu så skoldagarna präglas lixom av munkar, polkagrisar och marknadsnougat. Inget mig emot. Idag slutade jag vid 16.30 och sen dess har jag lagat mat och varit på Friskis och kört ett ben pass. Med mig hem köpte jag en gröt från Paulúns som jag håller på att smaka nu. Har lite gymnasiearbete att skriva ikväll så ska sätta igång med det! 

uppdatering

 

Så här såg det ut när jag och Sanna käkade på Fratelli för några månader. Hittade bilden i mitt album och blev så sugen haha.. Nog om det. Hos mig har det varit fullt ös hela förra veckan, fast med fokus på helgen då det var då jag fyllde år i fredags. Blev grattad på morgonen och sedan gick jag kort dag i skolan. Till kvällen kom tjejerna över och jag bjöd på middag och sedan gick vi ut på kvällen! En riktigt lyckad födelsedag. Tog av någon anledning inte så mycket kort, då jag inte riktigt hade tid för det haha. Lördagen spenderades med hemmakväll med Pontus och mamma och på söndagen kom släkten hem till oss för att fira mig och min käre mormor som har fyllt 75 i veckan! 

Har precis kommit hem från Sanna efter att ha pluggat lite gymnasiearbete och nu ska Pontus och jag gå och lägga oss. Kram!

fransar

 

Har haft en väldigt händelserik helg faktiskt. I fredags umgicks jag med Sanna, Frida, Amanda och Rebecca hemma hos Amanda där vi satt och pratade i flera timmar samt käkade lite gott som vi hade köpt med oss. På lördagen jobbade jag och umgicks med Pontus på kvällen. Igår var jag ledig och så fyllde min pappa år, bästa han. Så vi firade honom, åt lite tårta och öppnade presenter. Sedan var jag uppe på stan och fixade mina fransar. Så himla skönt faktiskt, lite mindre att fixa på morgonen men tänkte att det kunde vara kul nu till min födelsedag som är i veckan.

Nu har jag precis kommit hem från skolan. Sitter och lyssnar på Framgångspodden och planerar i min kalender. Himla intressant faktiskt att höra entreprenörer prata om sina resor, så som Isabella Löwengrip, Ida Warg, Jarno Vanhatapio mm. Ska plugga lite gymnasiearbete och ta tag i ett tal nu som jag ska hålla imorgon. Så har lite att göra haha. Kram!

min labyrinthylla

 

Fick en fråga var min labyrinthylla kommer ifrån och svaret på det är Bruka Design. Jag har storleken 80x80 och vad jag vet så går den att beställa på Brukas hemsida eller om du bor i Örebro hos återförsäljarna Nice eller CE. 

smink uppdatering

Necessär, Victoria Secret // Fixeringsspray, Make up for ever // Concealer, L'Oréal Paris // Ögonfransböjare, Kicks 

 

Min senaste uppdatering i sminkväg. Necessären (som jag för övrigt gjorde ett klipp på rean) och fixeringssprayen passade jag på att köpa när vi var i Stockholm förra veckan och concealern samt ögonfransböjaren har varit needs nu i veckan. Har uppdaterat i princip hela min smink nu och det känns så skönt! Är inte världens roligaste grej att lägga pengar på men attans glad man är när det väl får komma till användning! 

steg ett: inställning

Jag nämnde tidigare i ett inlägg att jag känner att jag inte är där jag vill vara, rent psykiskt för att kunna nå mina mål. Det gångna året kämpade jag mycket med mitt välmående och lärde känna sidor av mig själv som inte tidigare sett. Och även fast det har varit ansträngande och verkligen tagit på krafter som jag inte haft, så har jag lärt mig så mycket. Mycket om mig själv, om hur jag hanterar tuffa perioder och svåra situationer, men också hur mycket mer jag är kapabel till. För jag är faktiskt det, kapabel till jävligt mycket. Det kommer att visa sig detta år. 

Det börjar nu, för mig och kanske någon annan som läser detta. Jag ska göra allt för att öka mitt välmående detta år, och framgång grundar sig i inställning. För en negativ inställning kommer inte att ta mig någonstans, inte ett enda steg i rätt riktning. Det leder bara till en negativspiral som tar mig längre ned och bort från mina mål. Jag är av naturen en väldigt optimistisk person och detta är en sida hos mig som jag måste börja stärka. Om jag börjar att kontrollera mina tankar, omvandlar de negativa till något positivt och alltid försöker se the big picture, så kommer det att förändra mycket för mig. Det kommer göra min vardag positivare och jag slipper försöka fånga all energi som jag avger när jag tänker negativt. Samtidigt har jag så mycket att vara tacksam över vilket också är enkelt att glömma bort när hjärnspökena tar över. För dem har vi alla, som påverkar oss på olika plan. 

Jag ansvarar för min egen framgång och nu står fokus på mig, detta är mitt första steg. 

 

onsdag

 

Hallå! Trevligt att ni var ett par många som kikade in här igår, blir super glad! Har precis kommit hem från skolan och har gosat ned mig i sängen i lite bekvämare kläder. Är jätte frusen eftersom att det är så kallt ute men det försvinner säkert snart. Ska iallafall börja förbereda mig inför ett seminarium jag har imorgon och senare åker jag hem till Pontus och sover där. Kram!

 

mitt 2015

Beskriv året med tre ord.
Omställningar, känslomässigt och utvecklande

Vilka händelser förknippar du med årets största händelser?

Blev myndig och tog körkort, flyttade, åkte till Spanien med Pontus. Mina föräldrar separerade även.

Har du gjort något som du aldrig gjort förut? 

Åkte utomlands med mitt tjejgäng, gick på krogen och började köpa en hel drös med inredning.

 

Genomdrev du någon stor förändring?

Jag skulle säga att jag genomgick många förändringar på grund av andra människors beslut men själv har jag uttryckt det jag tycker och tänker på ett annat sätt en tidigare. Har lixom hittat en stadig grund på vad jag anser vara rätt och fel vilket gör det enkelt att stå upp för mina åsikter. 

Vem eller vilka spenderade du mest tid tillsammans med?

Mest tid spenderade jag med Pontus, familj och tjejgäng. 

Vad var din främsta framgång?

Min främsta framgång var att jag lyckades hålla fokus på skolan och prestera samt ha ett jobb vid sidan av trots att det har hänt mycket i mitt privatliv.

Vad önskar du att du hade gjort mer?

Jag önskar att jag hade visat mer uppskattning i mina relationer. Tränat mer, jag mår bra av det. 

Vilken är din största insikt under året?

Att anledningen till varför jag inte är där jag vill vara idag är på grund av mig själv. Jag måste förändra mina rutiner och förbättra mitt tankesätt för att kunna nå mina mål.

Uppfyllde du något nyårslöfte?

Ja ett nyårslöfte jag hade var att stå på mig mer och börja säga nej.

Vad tar du med dig till nästa år?

Till detta år tar jag med mig min självinsikt.