julia wennerlund !

KARAKTÄRSASTRO

 

"Vattumannen kan inte låta bli att se större betydelser i sina val och engagerar sig allra lättast då hen i sitt yrke också får uttrycka någon personlig övertygelse. Extremt nytänkande och vågad tar Vattumannen för sig genom sin charm och udda intellekt. När Vattumannen hittat rätt plats tar de sig an sina uppgifter som en besatt, men det här kan ligga långt fram i framtiden! Vattumannen experimenterar sig fram genom livet och ofta kan man se en Vattumans livsbana som en serie test där hen provat allt från olika tankar till olika roller. För Vattumannen är varje misstag en vinst, ett ytterligare steg åt rätt håll.

Främsta tillgång: Ser allting utifrån ett större sammanhang.
Försök undvika: Yrken där progressivitet inte uppskattas eller behövs.

Jag har alltid varit väldigt intresserad av astrologi, hur människor påverkas av yttre faktorer som t.ex. stjärnor. Alltid tyckt om att läst horoskop (trott på dem mer eller mindre) och nyss snubblade jag över den här på veckorevyns hemsida, ett karaktärsastro! Kan känna att vissa meningar från det här astrot faktiskt stämmer väldigt bra in på mig. Pontus tjatar t.ex. hela tiden på mig att jag alltid ligger så många steg framför den aktuella statusen. Jag kan istället för att börja måla klart en vägg börja "skissmäta" hur det skulle se ut med olika typer av möbler vid väggen osv. Huruvida den egenskapen är bra eller inte är vi inte ense om. Jag känner även igen mig i att behöva den personliga övertygelsen för att engagera mig mer. Kommer aldrig att ha en karriär inom ett yrke där jag saknar den faktorn. Sist men inte minst är det som astrot säger vara min främsta tillgång sant. Min främsta tillgång som person är att jag ser varje situation i livet från ett bredare perspektiv.

Tror ni på astron/horoskop?

LUNCH PÅ FRATELLI

 

Åt verkligen en så god kycklingpasta i torsdags med Sannie. Vi var på Fratelli och lunchade efter några timmars shopping, både på Marieberg och stan. Från det fick jag med mig en färgbomb i en lite mörkare nyans än den blonda ton som jag har haft tidigare samt underkläder och en efterlängtad vinterjacka. Har gått runt och fryst allt för länge nu så kände verkligen att det var dags! Det blev en marinblå från Peak. 

Förutom maten hade jag även super trevligt sällskap. Sanna är verkligen världens finaste vän och det finns nog ingen som står mig så nära som hon. Ni vet vänner som, utan att anstränga sig, får än att värdesätta er relation lite mer efter varje gång ni ses eller hörs av? Hon är en sån vän.

INSPO VARDAGSRUM

 

Labyrinthylla, Bruka Design // Small hand, Hay // Russel James, Fotografiska // Lampa, House Doctor // Kuddfodral, Bruka Design // Korg, Bloomingville // Matta, Mio // Lounge chair, Hay // Vas, House Doctor // Soffbord, Hay // Ekollonvas, Svenskt tenn

Collage gjort av mig. Om det är någonting som har blivit ett återkommande intresse för mig på senaste tiden så är det inredning. Pontus och jag håller ju på att gör i ordning lite i hans lägenhet, sedan har jag flyttat från mitt familjehem och snart kommer jag även ha en till bas att fixa med. Vilket gör att inredning blir ganska aktuellt, jag tror ni fattar. 

Här har jag plockat ihop lite fina grejer till ett dröm vardagsrum som går i färgerna vitt, svart och beige! Skulle verkligen inte tacka nej till något av dessa köp och speciellt inte bordet och stolen från Hay. Tycker de är riktigt stilrena och vackra. Dock ligger de lite utanför min prisklass som student men det är absolut någonting som jag kommer att spara ihop till inom en snar framtid. 

MÅNDAG

 

Första dagen på lovet och jag har faktiskt fått lite gjort! Vaknade upp hos Pontus och vid lunch gick jag hem för att äta med mamma. Så skönt att det är gångavstånd mellan mina boenden haha! Sen tog jag bilen tillbaka och började att stor städa. Dammsög, städade toaletten, putsade fönster mm och samtidigt lyssnade jag på poddar. Blir ganska rofyllt då faktiskt. Vid 16 kom Pontus hem från jobbet och vi passade på att åka till tippen och slänga lite skräp, storhandla och titta på tapet till en fondvägg i vardagsrummet.

Nu är vi hemma igen. Har myst ner mig i soffan, tänt lite ljus och kokat te. Ska googla runt lite på utklädnad till halloween på fredag då vi tjejer inte riktigt har kommit fram till något. Kram!

HÖGSKOLEPROV

 

Så här såg det ut i tisdags när jag träffade mina gamla klasskompisar. Vi sågs på Bara Vara för catch up efter praktiken. Alltid lika trevligt, det är verkligen världens bästa tjejer!! Annars har det varit min sista vecka på praktiken. Har lärt mig otroligt mycket och tar med mig mycket arbetserfarenhet där ifrån!

Idag har jag varit ledig från jobbet för att göra högskoleprovet. Det var min första gång så gick inte in med så höga förväntningar men känns som att det har gått helt okej. Resten av kvällen ska jag bara vila. Äta tacos med familjen och kolla på film med Pontus. Imorgon jobbar jag och sen har jag ju även lov hela nästa vecka! Kram till er

FÖRÄNDRING

Jag har aldrig varit en person som gillar förändringar. Jag ser gärna att mitt rum är inrett på ett behagligt sett som jag vet att jag kommer trivas i en längre tid, jag köper helst inte kläder som sticker ut allt för mycket från det jag brukar använda och jag har inte bytt frisyr sedan jag gick i femman. Jag tar helst inte beslut som skapar enorma förändringar i mitt liv, utan härdar ibland ut bara för att slippa. 

Detta år har jag varit med om mer förändringar än någonsin tidigare. Tyvärr är det så det kommer att se ut ett tag till och det gör mig otroligt vilsen. Att ryckas upp ur en vardag som har varit min så länge jag kan minnas till att börja om på 0. En vardag med nya rutiner, nya beteenden och nya busstabeller att ta hänsyn till. Och visst det är en del av livet, att starta nya kapitell. Jag njuter faktiskt ibland över att tänka på hur min vardag kommer att se ut om några år när allting har lagt sig. Att tankar som jag aldrig tidigare har behövt tänka blir till verklighet, och hur annorlunda allt kommer se ut från vad jag trott. Att kunna se tillbaka på den här tiden som något enkelt. Att kunna tänka för sig själv "Hur kunde det bli en sådan stor grej?" när man vet att värre saker har hänt. Men det är just att vara mitt i. Att vara mitt i denna röra av förändringar. Det finns ingenting som tär så mycket på mig som det. Som just nu påverkar mig så mycket psykiskt. Det finns ingenting som jag önskar var över så fort som det. 

Det tänker jag mycket på just nu. 

 

PENCEZ DE MOY

 

Har helt glömt bort att visa er vad min fina Pontus köpte till mig till vår årsdag! Ett jätte fint halsband från Efva Attling med texten "Pencez de moy" som betyder "Tänk på mig". Har ju tidigare ett armband och ett annat halsband från samma märke men jag har velat byta ut halsbandet ett tag så detta blev perfekt. Tack igen <3

ÄNTLIGEN FRISK!

 

Små önskar lite att mina naglar såg ut såhär nu, tyvärr finns det mycket som hindrar dem till att just göra det. Inte direkt högsta prion att gå och göra naglarna när det finns så mycket andra måsten. Ska satsa på att köpa mig en rejäl vinterjacka i år och sen sjukt nog börjar det ju bli dags för att handla julklappar haha? Naglarna får vänta tills nyår. 

Idag skulle jag säga att jag nästan är frisk! Känns så skönt. Framför mig har jag en jobbhelg och nästa vecka är sista veckan på praktiken vilket känns konstigt. Det har gått så fort tycker jag.. Men först och främst väntar idolmys med Elin och Sanna ikväll, det ska bli mysigt! Ha en super bra fredag, kram!

SJUK ONSDAG

 

Har gjort om lite i designen som ni kanske ser? Tyckte det blev bra iallafall men vi får se hur lång tid det tar innan jag tröttnar. Igår gjorde vi iallafall klart vår affärsplan till UF-företaget! Känns jätte skönt eftersom att det är ett så stort arbete. Nu kan vi slappna av, det enda som saknas är en nominering till tävlingen för bästa affärsplan. Idag är jag iallafall hemma, har blivit lite kryare sen igår men känner mig fortfarande hängig. Pontus kommer hit snart och ger mig lite sällskap innan hans träningsmatch börjar. Hoppas allt är bra med er, kram!

 

KRASSLIG

 

Bjuder på en halvtaskig bild från igår kväll när Pontus överraskade mig med detta. Mådde inte så bra och det gjorde mig verkligen jätte glad! Är hemma från praktiken idag då jag känner mig hängig. Har en förkylning som återkommer och det suger. Ska dricka te och fortsätta kolla på Grey´s och hoppas på att det blir lite bättre. Kram