julia wennerlund !

29 september

"She said better to have and not need, than to need and not have. 
No matter what the cause it's better to have loved and lost"

Spenderade resten av min helg med Anna och Frida med en myskväll och även en tur till Marieberg igår då jag fick spontanledigt från jobbet. Vi åt lite mat och kollade runt i affärerna innan jag vi drog hem och jag åkte till Pontus en stund. Ska visa vad jag fick med mig hem senare tänkte jag! På kvällen åkte även jag och Frida till Mellringe för att kolla på när min lillebror spelade JAS-match men som de tyvärr också förlorade. Idag hade vi bara en mattelektion innan halva klassen åkte till Gustavsvik för livräddning. Testet vi gjorde gjordes på tid och fick ett bra resultat så är glad över det! Sen dess har jag bara tagit mig hem och försökt färdigställa några filosofifrågor eftersom att vi har något provliknade på onsdag. 

Ska ta och byta om nu så att jag är färdig när de kommer för att hämta mig till träningen. Kram!

26 september

Fina födelsedagsbarnet 

Kom precis hem från Amanda! Har som tidigare nämnt firat henne hela kvällen vilket har varit super roligt, massa brudar, god mat och mycket dans haha.. Visar fler bilder imorgon efter jobbet så hörs vi då. Kramar!

 

25 september

En fin snap på mig och Amanda för några helger sedan

Hej hurrni! Igår gick jag i skolan som vanligt och senare på kvällen spelade jag även träningsmatch mot det yngre tjejlaget i Lillån. Min första match för säsongen och foten höll så kan inte vara gladare än så! Vaknade upp idag helt hängig och seg så bestämde mig för att stanna hemma. Har väl inte gjort så mycket mer än att plugga på lite inlämningar som vi har och slö kollat tv hela dagen. 

Imorgon vankas dock lite roligheter! För det första är det fredag vilket tyvärr betyder långdag i skolan men på kvällen så är vi ett stort tjejgäng som ska hem till Amanda för att fira att hon fyllt 18 med lite presenter och bli bjudna på lite mat. Ska bli för mysigt, älskar att det är så många av mina vänner som fyller år runt September vi träffas så ofta då. Ska försöka plugga lite filosofi nu innan jag förhoppningsvis tar mig till ICA. Kram

 

 

23 september

Just nu

Hej hurrni! Började dagen med en skön sovmorgon och lite frukost på sängen innan jag drog igång med plugget. Hann göra klart en idrottsuppgift och fotsätta på en inlämning vi har i sam innan pappa kom och hämtade mig och vi åkte till körskolan. Haha låter orimligt i mitt huvud det här med att jag ska börja plugga för att få körkort men så är det iallafall. Vi bestämde tider för lite körlektioner, teorikurser och risk 1 innan vi åkte ut och körde. Gick helt okej men har mycket att jobba på fram till min födelsedag i januari (som det förresten är mindre än 4 månader kvar till!!). 

Ska försöka återgå till detta en stund nu innan jag ger upp för kvällen. Kram!

22 september

Standard höstbild från förra veckan. 

Har precis virat in mig i massa filtar, gjort en kopp te, tagit en alvedon och överlevt bland den segaste måndagen sen vi började skolan. Missförstå mig inte, tycker det är jätte mysigt med höst, varma kläder och att faktiskt kunna ligga inne hela dagar utan att känna ångest men dessa förkyldningar suger livet ur mig haha. Har dragit på mig något skit nu under helgen när jag jobbat vilket egentligen inte är så konstigt när man träffar så mycket människor hela tiden. 

Annars har jag faktiskt bara tagit det lugnt i helgen. Jobbat som sagt, var hemma hos Becca i fredagskväll med henne, Frida & Sanna för att kolla Idol. I lördagskväll var Frida här (och även om kvällen inte blev som vi planerat hade vi det mysigt ändå), och igår efter jobbet kom Pontus hit en sväng vilket var en ganska så bra avslutning på veckan. I eftermiddag väntar träning och imorgon har vi studiedag (!) som inte kunde komma längligare. Ska spendera den hemma i sängen med massa plugg som jag inte har tagit tag i än. 

OCH JUSTE! Idag fyller en utav mina närmaste vänner 18år, bästa Amanda! På fredag ska vi fira henne lite extra. Grattis gumman!

16 september

Just nu

Började dagen med en föreläsning av en relativt ung tjej och hennes resa med att starta upp ett barnhem i Tanzania. Tyckte det var väldigt intressant att lyssna på och det är absolut någonting som jag överväger att på något sätt stöjda nästa år när vi har möjligheten att göra UF-företag eller skriva om på gymnasiearbetet. Himla fin och inspirerande sak att göra enligt mig. Hade en köttig idrottslektion efter detta, hål och sedan två timmars spanska innan vi slutade. Frajd och jag gick till gymmet och körde lite efter skolan så kom hem för ungefär en timme sen. Har hunnit duschat och fått i mig lite käk och nu har jag gosat ner mig i sängen där jag tänker stanna för resten av kvällen. Ha en fin tisdagskväll, kram!

FÖDELSEDAG & VAL

Lite plock och fördrink // Hela gänget // Finaste födelsedagsbarnet // Efterrätten

Hej hurrni! I fredags var tjejgänget hemma hos Bex för att fira hennes födelsedag. När vi kom dit fick vi lite att tugga på och födelsedagsbarnet fick öppna presenterna som hon fick av oss. Sedan satte vi oss och åt, vilket var grillad lax med potatis och sallad (himlen) och pratade om allt möjligt. Senare framåt kvällen blev det dax för efterätt vilket var en snickerstårta (som Becca gjort själv?!? hur duktig!) som även den var riktigt god. Var hemma någon gång runt 12 ungefär och åkte till Marieberg morgonen därpå och jobbade. På lördagskvällen var Sanna & Minna här en sväng och myste framför en film, och igår jobbade jag också.

Som alla vet var det även val igår kväll. En rödgrön regering är ingenting som jag personligen önskat men anser att vi idag såhär dagen efter måste inse att det finns större problem än så. SD är idag Sveriges tredje största parti. Ett parti vars grundpelare i politik stödjs av nazism och främlingsfientlighet, tankar som 13% av Sveriges befolkning stöjder. Det gör mig rent ut sagt förbannad att veta att detta är ett parti som kommer att vara med och styra vårt samhälle, samhället som jag bor och lever i. Ett parti som stänger ute istället för att bjuda in, ett parti som inte stödjer HBTQ-personer eller feminism. Ett parti som har visat sig kunna sätta olika värde på människoliv och ett parti som totalt saknar empati eller respekt. Vi lever i ett demokratiskt land, men dessa människor kommer jag aldrig kunna sympatisera med. Detta är en mörk dag för svenskpolitik. 

Skriver av mig.

För du tänker att det trots allt måste vara såhär för alla par. Att svackor kommer, att inget någonsin kommer att vara eller ska vara perfekt. Att du inte är den enda som ibland känner dig oduglig, ful och smutskastad av någon som du älskar. Och du funderar på om det ändå är ditt fel att fjärilarna i magen inte längre finns där och att du inte längre ens skulle överväga att hoppa från hustak för honom. Trots att du gjort allt, att du kämpat för att få allt att fungera. 

Jag blundade för någonting som var så fel i så lång tid. Jag nöjde mig och försökte att värdesätta det jag hade, försökte kämpa för någonting som bara fanns i mitt huvud. Men ibland räcker inte det. För det är så viktigt att inte glömma bort sig själv och sitt egna värde. Att inte sänka sin nivå för att passa in med någon annan, att inte vara med någon (som precis som en av texterna ovan säger) som inte längre förtjänar dig, höjer dig eller gör dig lycklig. En kort tid period med förvirrande tankar, gråt och kanske ett brustet hjärta är så mycket enklare att hantera än månader i dimma. 

Att ta steget är det svåraste. Att veta att trots ens avsikt inte är att såra, sänka eller krossa någon som står än nära så kommer det att hända. Bara tanken på att göra någonting sådant mot en annan människa får mig att må illa. Att vilja fly och att inte agera. Men oj vad vägen rakar upp sig när det beslutet är taget. Att man succensivt känner sig starkare efter varje dag som går och sakta men säkert vågar stå lite stoltare med hakan lite högre upp än tidigare. Att kunna le och skratta, vara spontan och spendera tid på sådant som man tidigare inte haft tid med. Sådant som man inte prioriterat. Det är verkligen inte ett helvete, utan en lättnad. Anledningen till att jag delar med mig av detta, kanske blottar mig helt, är för att nå ut någonstans till någon. Att våga ta steget och lämna någonting som inte längre gör dig så lycklig som du borde vara, så lycklig som du förtjänar att vara. För du förtjänar att le varje dag, att överrösas med komplimanger, höjas till skyarna och helt jävla ärligt bli behandlad som att du var den enda kvinnan kvar på denna jord. Du förtjänar att bli sedd, att bli tröstad och att bli uppskattad vare sig det handlar om att du har målat dina naglar i en fin ny färg eller att du en dag får bada i ett hav av rosor och se på tända ljus. Och så mycket mer utöver det, du är värd det bästa, den bästa. Hon eller han kommer, inte imorgon, inte i övermorgon och kanske inte nästa vecka men ni kommer att träffas. Jag tror verkligen på det, man måste våga tro på att det faktiskt är så.