julia wennerlund !

En midsommarnatts dröm.

Denna midsommar miste en ung kvinna livet i Örebro på ett otroligt hemskt sätt. En 18åring med hela världen framför sina fötter, fylld med drömmar, tankar och förhoppningar. En 18årig som jag visserligen inte kände men en 18årings bortgång som jag liksom hela Örebro sörjer. Det berör och det gör ont. Ont i hela mig när jag tänker på allt som hon aldrig kommer få uppleva, ont att veta (citerat av en lärare på min skola) "att en elev inte kommer till skolan i höst", att en dotter inte kommer hem igen och att en vän inte längre existerar.

Det gör ont att inse vetskapen om hur skört livet verkligen är och att en person som funnits i min närhet, gått i samma korridorer som mig, spelat fotbollsmatcher mot mig och någon som har gemensamma vänner med mig inte längre finns. Och kanske är det det som berör mig och alla andra samt gör allt så verkligt, att detta är någon bland oss. Någon som vi alla på något sett har haft en anknytning med. Vi känner empti för att vi kan relatera till händelsen då det lika gärna skulle kunna vara vår egen vän som lämnat jorden och vi känner sorg över att en sådan hemsk sak ska behöva hända en oskyldig tjej. En person drabbas men ett helt samhälle berörs. 

Mina tankar går oavbrutet och ständigt till er som förlorat en fin medmänniska, dotter, bästavän, släkting eller klasskamrat. Detta ska verkligen inte få hända, och kanske blir det ännu en påminnelse till oss hur viktigt det är att ta hand om varandra och värdesätta varje fin stund i livet. 

 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas