julia wennerlund !

Klotter

"Visst är det skönt att få vara självständig" sa jag med glimten i ögat och räckte fram glass muggen till mannen. "Det gör så många människor exalterade när de inser att de ska få göra någonting själv. Det får dem att känna sig oberoende från resten av samhället och att de kan göra vad de vill". 
"Nej det är fint att vara beroende av andra. Fint att ensam inte alltid är bäst, fint ta emot tjänster som jag som oberoende inte hade klarat av själv och ge tjänster och hjälpa de människor som behöver min hjälp. 

Och så här några timmar senare, så är man också några timmar klokare. För oj vad rätt han har. Oj vad jag för första gången i mitt liv kan stolt kan säga att jag är så himla beroende av andra människor i min omgivning. Sällskapssjuk, beroende av uppmuntran och feedback samt krävande. Det enda jag under hela min uppväxt har fått höra från föräldrar, släktingar, lärare, arbetsgivare är "du skall vara självständig", "hur ska det annars gå när du flyttar hem ifrån?" osv osv. Till viss grad finns det också punkter som jag absolut håller med om, men vi glömmer bort hur viktigt det är att ha någon. Att vara behövande av andra människor, att få vara beroende och förlita sig på någon. Det är viktigt att vi människor inte snöar in oss för mycket i oss själva. Ensam är inte alltid bäst. 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas