julia wennerlund !

AMANDAS SOMMAR STÄLLE

Bilder från Amandas sommarställe 

Åh vet ni? Imorgon ska jag tillsammans med Rebecca, Annie, Linn och Amanda åka till Amandas sommarställe utanför Glanshammar! Vi har som en tradition att åka dit varje sommar, vilket vi också har gjort sen jag gick i 6an. Det är verkligen världens mysigaste ställe, och trots att det är ganska kallt och inte går att bada, sola eller liknade (enkelt att glömma bort att det faktiskt är Februari nu när det börjar bli sånt vårväder) men tror att det kommer bli toppen ändå. Vi ska bara sova där över natten, äta gott och umgås. Åvan ser ni lite bilder från förra sommaren och sommaren innan och det beskriver nog sig själv vad vi brukar göra när vi är där. 

 

 

 

I WANT

Av mig. 

Lite blandade grejer som jag inte skulle tacka nej till nu i sommar. Tråkigt nog växer inte pengar ur mina fickor, annars hade jag införskaffat mig detta snarast!

 

16:32

Lite godsaker 

Igårkväll kom Sanna och Amanda förbi en sväng efter jag hade varit och gymmat med Frida. Vi tittade lite resor, åt det åvan och försökte också att planera in lite vad vi ska göra i sommar. Det gick tyvärr inte så bra, då ingen av oss har fyllt 18 än så vi är kvar på ruta 1. Känns föresten som att det är det enda som fortsätter att stoppa mig gång på gång, min ålder. Tjejerna drog hem ganska tidigt sen eftersom att Sanna åker utomlands idag! Den jävlen. 

Hitills har jag inte gjort så mycket idag. Gjort mig iordning inför kvällen, fixat frukost på sängen och damsugit lite mest. Patrik och jag ska nämligen ut och äta senare vid 20.00 på någon restaurang som han valt ut så vi sparar lite energi tills dess! Vi hörs lite senare, kram!

19:de Februari

Första bilden jag tog på Patrik.

 

"Fjärilar i magen, stumma hej och kallprat i korridoren. Sms sent in på natten trots vetandet om konsekvenserna som skulle komma som slag dagen efter. Kärleksförklarningar som fastnat på näthinnan. Fnitter och meningslösa konversationer. Sammankopplade händer, och förälskelsen till din doft.

Det är så jag minns våran första tid tillsammans, lite förenklat. Jag skäms nästan över att säga att jag inte minns mer, att det inte är fler upplevelser som har fastnat. Men det var så längesedan. Längesedan jag upplevde, kände och tänkte på allt. Någonstans inom mig finns allt lagrat, för jag vet att det fortfarande existerar. Vissa minnen är suddigare än andra och vissa skarpare. Men de finns där. Kanske blir det så automatiskt när spenderar så mycket tid tillsammans med någon? Att hjärnan tillslut väljer att inte uppskatta alla ögonblick som kommer och sorterar ut dem i någon blaskig hög tillsammans med allt annat som egentligen inte spelar någon roll? Blir man förbekväm för att minnas? Usch jag hoppas inte det. Vill kunna minnas varenda sekund dig. 

Kanske skulle jag kunna använda det som en ursäkt till varför tiden har gått så himla fort. Att jag vet att jag har upplevt det men att den tiden inte är någonting jag minns. Helt plötsligt var det 3 år sedan du och jag blev vi. 3 år sedan vi satt på min sängkant. Är det ens möjligt? Självklart märker jag skillnad, det ska jag inte säga någonting om. Jag är inte längre 14 bast utan 17. Jag går inte i 7an längre utan i 1an på gymnasiet. Jag är inte samma omogna, självupptagna tjej som jag var för 3år sedan. Och samma sak gäller dig. Precis som jag har växt som person, likså har du. Vi har växt tillsammans, mognat och på något konstigt under är det anledningen till att vi fortfarande hänger ihop idag. Anledningen till att det fortfarande är Julia och Patrik. Vårat förhållande är idag långt ifrån där vi en gång startade, och jag trivs med det. Trivs med att växa vid din sida. Trivs med att ha dig där. Det är det allra allra bästa. Att aldrig behöva vara ensam. Att ha någon att spendera utdragna söndagseftermiddagar. Att ha någon att prata med på nätterna när man inte kan sova. Att ha någon som känner en utan och innan. Någon som ser igenom falska leenden och någon som får en att skratta när mungiperna egentligen säger ifrån. Någon som ser mina brister och köper dem. Köper att jag ibland ballar ur över minsta lilla men vill vara med mig ändå. Det är det finaste som finns. 

Det sista jag någonsin kommer att vilja är att vara utan den här killen. Att omvandla betydelsen i hans existens skulle bli ett oändligt svar, för han är allt. Den enda som egentligen betyder något. Idag är det våran dag och det kommer vi fira. Är så lycklig att få vara din och att du är min. Älskar dig. 

SKÖNHETSBIBELN

Av mig ur Skönhetsbibeln 

Hurrni, tänkte bara tipsa er om en super bok som jag har hemma! Skönhetsbibeln heter den är precis som det låter, en bibel för oss tjejer! Här står det allt från hur du ska behandla din hud beroende på vilken hudtyp du har, manualer för hur man lägger den perfekta ögonskuggan osvosv. Böcker kanske inte är det roligaste att lägga pengar på men att ha denna hemma är guld värt i alla lägen. Jag fick min i födelsedagspresent av mina tjejer när jag fyllde 16, men tror att det fortfarande går att hitta den på Åhléns!

 

 

FÖLJ MIG VIA BLOGLOVIN

Tänkte bara tipsa er om att följa min blogg via bloglovin! Super enkelt verktyg om du är trött på att varje dag hålla koll på om din favoritblogg har gjort något nytt inlägg, eller bara vill ha lite mer struktur på de bloggar som du läser! För att följa mig kan ni antligen klicka på bilden eller länken åvan eller så trycker ni HÄR!!! Hoppas ni får en fin kväll förövrigt!

I BRIST PÅ ANNAT

1. Hur gammal är du om fem år? Om 5 år har jag precis fyllt 22.

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Patrik och mamma

3. Hur lång är du? 164.5 cm mätte jag in någon gång i 9an. Skulle chansa på att jag inte har växt sedan dess

4. Vilken är den senaste filmen du sett? The Wolf of Wall Street

5. Vem ringde du senast? Pappa

6. Vem ringde dig senast? Frida

7. Hur löd det senaste sms:et du fick? Okii! från Sanna

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Ringa

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Gifta sedan 2005

10. När såg du senast din mamma? Ganska nyss faktiskt

11. Vilken ögonfärg har du? Bajsbruna

12. När vaknade du i dag? Halv elva

13. Vilken är din favoritjulsång? Oj, julsång? Tänd ett ljus kanske haha

14. Vilken är din favoritplats? Min säng, Patriks famn, badrummet och innebandyplanen 

15. Vilken plats föredrar du minst? Vårdcentraler tror jag. 

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Om tio år är jag 27 barre. Förhoppningsvis är jag färdigutbildad och har hunnit upplevt massor från resor runt om i världen. Har barn nr 2 på g och lever med någon som betyder mycket för mig. Att ha lite cash, hund och nybyggd villa vore inte heller fel.

17. Vad skrämde dig om natten som barn? Oj, massor! Var duktig (och är fortfarande duktig) på att drömma mardrömmar så kanske det.

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? Umgicks med Sanna igår. Går ju inte att inte löjla sig med henne och allt blir lite roligare när man pratar spanska!

19. Hur stor är din säng? 120cm. Lagom när man är 2 och för stor när man är ensam.

20. Har du stationär eller bärbar dator? Min skoldator är bärbar men vi har en stationär hemma!

21. Sover du med eller utan kläder på dig? Bara underkläder faktiskt om jag inte fryser.

22. Hur många kuddar har du i sängen? 6.

 23. Hur många landskap har du bott i? 1

24. Vilka städer har du bott i? Bara i Örebro!

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota eller skor. 

26. Är du social? Ja det skulle jag nog säga. Lite för social kanske. 

27. Vilken är din favoritglass? After eight eller polka om det är kulglass. Piggelin och Ben & Jerry fungerar också.

28. Vilken är din favoritefterrätt? Oj tycker om det mesta!

29. Tycker du om kinamat? Ja det är helt okej. Allt med kyckling är okej.

30. Tycker du om kaffe? Ne och är så ledsen över att jag inte gör det. Kämpar verkligen med att komma över "kaffetröskeln"

31. Vad dricker du till frukost? Mjölk för det mesta, men om jag gick välja så skulle jag dricka äppeljuice.

32. Sover du på någon särskild sida? Ja! Sover på sidan åt höger. 

33. Kan du spela poker? Nej

34. Tycker du om att mysa/kela? Älskar att GOSA!

35. Är du en beroendemänniska? Har aldrig i mitt liv varit beroende av en kändis, men skulle nog säga att jag är sockerberoende och väldigt beroende av sällskap.

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Ja!! Det visade sig vara ganska många senast när jag fyllde haha men min lillebrors bästavän och jag fyller på samma dag!

37. Vill du ha barn? Ja! Barn är bäst

38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska och lite spanska. 

39. Har du någonsin åkt ambulans? Nope!

40. Föredrar du havet eller en bassäng? Havet alla gånger

41. Vad spenderar du helst pengar på? Helst upplevelser och kläder tror jag 

42. Äger du dyrbara smycken? - Nja inte så farligt

43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? Oj ingen aning!

44. Kan du rulla med tungan? Ah

45. Vem är den roligaste människan du känner? Rebecca, Alex eller Blomman

46. Sover du med gosedjur? Nei

47. Vad har du för ringsignal? Iphones standard typ

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Ja det tror jag!

49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? Vardagsrumsgardinerna

50. Fiser du mycket? Haha va

51. Kan du byta olja på bilen? Nope

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? Nej har inte körkort

53. Vilken var den senaste boken du läste? Haha Hunger Games triologin tror jag

54. Läser du dagstidningen? Nej men aftonbladets app dock!

55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej

56. Dansar du i bilen? Haha nja

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast?  NRJ

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Lite flygtider

59. När var du i kyrkan senast? Tror inte jag har varit i en kyrka självmant men några gånger med skolan 

60. Vem var din favoritlärare på högstadiet? Linda och Magnus!

61. Hur länge har du campat som längst i ett tält? Ca 1 vecka

62. Vem var det som senast gjorde något extra speciellt för dig? Putte, på alla hjärtans dag!

63. Vad lyssnar du på just nu? Ingen musik alls faktiskt men tvn

64. Har du varit med i tidningen? japp

65. Vad är det konstigaste du ätit? Myror

66. Vem såg dig naken senast? Patrik

67. Vad är det för färg på din tandborste? Den är vit och blå

68. Hur imponerar man på dig? För att impa på mig är du dig själv rakt igenom och står upp för dina åsikter. Blir också ganska imponerad av talanger av olika slag samt människor som är riktigt kunnande inom vissa områden som jag själv inte har en blekaste aning om.

69. Vem ringer du när du är arg/ledsen? Brukar nog inte ringa någon då. Pratar hellre ansikte mot ansikte med Patrik, närmaste tjejkompisarna, lillebror eller mamma.

70. Har du någon piercing? Haha har 1 hål i båda öronen som jag svimmade när jag tog.

71. Din största vinst? 90kr!

72. Civilstånd? Är i en relation. Haha vad vuxen jag lät

73. Vilka hemsidor besöker du dagligen? Bloglovin (där alla bloggar jag läser är samlade), Aftonbladet och Twitter.

74. Är du fåfäng? Ne det tycker jag inte!

75. Ångrar du någonting du gjort? Ja absolut

76. Hur gammal är din pappa? Han fyllde 51 nu i Januari men om jag skulle fråga honom skulle han nog svara 27 för fjärde gången

77. Vilket är ditt drömjobb? Skulle vilja bli Dr. Phil haha, mentalist eller psykolog.

78. Finns det något du verkligen skulle vilja göra men inte haft tillfälle, tid eller råd till? Ja! Just nu är det att åka till Sälen som lockar mest.

79. Vad har du för husdjur? En lillebror. Senare tänker jag dock skaffa en franskbulldog som ska heta Frank

80. Berätta tre saker som dina läsare antagligen inte vet om dig? Jag kan inte vissla eller knäppa med fingrarna, 

81. Svär du ofta? Ja och det är så fult! 

82. Sverige när det är som bäst? På midsommar!

83. Kan du åka slalom? Ja det kan jag. Älskar det

84. Vad har du ätit i dag? 4st mackor (haha), pannkakor, 1 äpple och popcorn...

85. Vad har du för utbildning? Läser som sagt första året i ettan på gymnasiet så bara grundskolan egentligen

86. Vilken kroppsdel är du mest nöjd med? Kroppsdel blir nog svårt men är nöjd med mitt hår och med mina ögon!

87. Vilken kroppsdel är du minst nöjd med? Är inte onöjd över något men 5cm på längden skulle inte skada!

88. Vilken är din bästa egenskap? Är väldigt omtänksam tror jag och bryr mig om andras välmående framför mitt eget

89. Vilken är din sämsta egenskap? Tjurar lätt när jag inte får som jag vill haha..

90. Nämn två historiska personer som intresserar dig? Oj vet inte riktigt!

91. Saknar du något? Ja! 

92. Är det viktigt att fira födelsedagar? Jo men ja det tycker jag! 

93. Vad gör dig ledsen? Onödiga kommentarer, orättvisor och krig

94. Vad gör dig glad? Åh massor! Fint väder, pussar, vinster, mat, kärlek

95. Har du varit gift eller förlovad? Haha nej och det är jag väldigt glad över!

96. Vad ska du göra i helgen? Har faktiskt ingen aning, spela match kanske!

97. Vad är det knasigaste du gjort? Har väl gjort en hel del haha som känns onödigt att ta upp här!

98. Vad har du för laster? Pinsamt att jag inte riktigt vet vad det är. 

99. Vem är din förebild? Oj vad svårt att nämna 1. Men morsan är ju självklar! 

100. Vad ska du göra när du svarat klart på alla frågor? Haha kände mig väldigt dumförklarad nu, men ska sova!!

17 februari

Lite ego från i somras i brist på andra bilder

Såg att ni var lite fler än vanligt som kikade in här igår och idag. Fan vad kul rent utsagt! Hoppas ni stannar. Idag började första dagen på lovet vilket var så skönt. Vädret idag har ju inte varit något att klaga på precis, strålande sol och klarblå himmel. Hann vara ute lite snabbt när jag åkte och släppte ut katterna (och sprang som en galning genom bettorp för att hinna med bussen hem), men annars har jag legat inne och gosat med min pojke. Härligt dock att det börjar bli lite vår! 

Jo! I förmiddags bokade vi biljetter åt Patrik till spanien i sommar och jag kunde inte bli gladare. Två veckor ska vi spendera där nere med min familj och börjar faktiskt längta väldigt mycket. Annars är jag väldigt (!!!!) avundsjuk på alla ni som befinner er i Sälen nu under sportlovet. Hade jag varit rik eller iallafall haft lite pengar hade jag åkt på en gång. 

 

ATT VÅGA CHANSA

Från min weheartit

Jag är en sån människa som alltid spekulerar och analyserar händelser som skett. Kan ligga uppe hela nätterna och tänka på vissa val jag gjort som hade kunnat ta mig någon annanstans och rent utsagt ångra mig för att jag inte vågade göra vissa saker. Ångrar mig för att jag inte hälsade på henne bussen eftersom att vi "inte egentligen känner varandra så bra", ångrar mig för att jag inte berömde klasskompisens nya jacka, ångrar mig för att jag kör på säkra kort istället för att chansa. Ångrar mig för att jag inte tog hans hand medan jag kunde, ångrar mig för att jag inte vågade starta en konversation med någon främmande människa på en fest. 

Jag tänker inte, eller rättare sagt jag VÄGRAR att leva ett liv fullt av ånger. Jag vill inte gå miste om ett tillfälle bara för att jag inte våga ta chansen. Så jag har bestämt mig för att sluta med det. Men jag är trött på de svenska normerna som tvingar dig att hålla dig inom dina ramar. Att berömma en främling anses ofta som ovanligt och kanske lite konstigt, och det gör mig nästan arg. Varför är vi svenskar så himla töntiga? Varför väger alltid risken att göra bort sig upp chansen att vinna? Varför är vi så rädda för någonting som skulle kunna ta oss till något bättre? 

För vad skulle hända om vi gjorde allt det där som vi egentligen vill göra? Om vi vågade att lägga det där smset? Om vi vågade prata med den attraktiva killen på bussen? Om vi vågade säga ifrån och alltid stå upp för våra åsikter? Om vi vågade ge hjärtat rakt ut? Om vi bara vågade släppa kontrollen för en sekund? Herregud vi skulle kunna förändra livets riktning på en nanosekund. Visst är kan det vara läskigt att hoppa rakt ut utan att veta var man landar. Visst är det säkrare att ha en fot på marken istället för att flyga i det blå. Jag håller med. Det är inte lätt. Jag är en typ av kontrollfreak och att bara sätta mig i den sårbara situationen får mig att må illa. Men man måste. Ibland måste man våga och tro på att något bättre kan hända. Se fördelar framför nackdelar. Möjligheter framför misslyckanden. Ta det osäkra framför det säkra. 

 

 

16 februari

En gammal bild som jag tog i Göteborg under en cup. 

Hej raringar! Idag har jag hunnit se Sverige ta vårt andra (!!) guld i sprinten i längdskidåking, fikat med Sanna på stan, lämnat in en inlämningsuppgift och tagit hand om några kissekatter. Är nämligen kattvakt nu när kusinerna är i Sälen. Fick med mitt ett diadem samt en ansiktsmask som jag tänkte använda lite senare till kvällen hihi! Känns dumt att sitta och prata en massa strunt nu bara för att fylla ut inlägget så ska hålla mig kort eftersom att jag inte har mer att säga! Hoppas ni får en mysig söndagskväll!